MTC Musselkanaal

Schrijf je in voor de KNLTB-voorjaarscompetitie 2019!

Hoewel de feestdagen nog voor ons liggen, wordt het wel alweer tijd om je op te geven voor de KNLTB-voorjaarscompetitie 2019. Deze bestaat uit 7 gezellige competitiedagen in april en mei. Lijkt het je leuk om met je team tegen teams van andere verenigingen te tennissen? Geef je dan met vermelding van de teamleden op voor 21 december bij jaapdrenth@hotmail.nl VCL van MTC. Aanmelden kan in verschillende competities en op diverse dagen.

Nieuw

Het aantal competitievormen is teruggebracht van 300 naar 90 competitiesoorten. Regionaal aangevuld met gewilde nieuwe soorten. Dit heeft als gevolg dat er bij de indeling dit keer niet gekeken wordt naar de ploegrechten opgebouwd in het vorige jaar, maar dat er eenmalig een nieuwe indeling wordt gemaakt op sterkte. Volgend jaar gelden dan weer de ploegrechten. Dit betekent dat er door verenigingen voor ieder team eenmalig een ploegopgave gedaan moet worden. Dit stelt de KNLTB in staat om een ideale piramide van klassen samen te stellen. Daarna zullen jaarlijks de ploegrechten weer gelden. Kijk in de bijlagen voor meer informatie over de keuze van de KNLTB en welke competitiesoorten er in ons district zijn.

8/9 Competitie

Ben je een recreatieve tennisser die wel eens een keer competitie wil spelen, maar vind je resultaten niet het belangrijkste? Dan is de 8/9 competitie waarschijnlijk perfect voor jou. 8/9 staat voor het cijfer van je speelsterkte dat op je pasje vermeld wordt. Er wordt gespeeld op 7 competitiedagen in april en mei, op een donderdagavond of zondagmiddag. Een team bestaat uit minimaal 3 personen, waarbij het niet uitmaakt of het 3 heren, 3 dames of 1 heer en 2 dames etc. zijn. Er wordt compact gespeeld: bij 40-40 beslissend punt en geen 3e set maar een tiebreak tot en met 10 punten, met 2 punten verschil.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 21 december bij jaapdrenth@hotmail.nl. Bekijk ook voor deze speelvorm eens de KNLTB-website voor meer informatie. We hopen weer veel teams op de baan te krijgen komend voorjaar!

Meer informatie

Wil je meer informatie over de verschillende competitievormen? Bekijk dan onderstaande bestanden.

Uitleg opzet competitie 2019 KNLTB Aanbod VJC2019 Groningen-Drenthe

Aanbod VJC2019 Groningen-Drenthe