MTC Musselkanaal

Vanaf 11 mei mag er weer getennist worden!

Lees hieronder de richtlijnen.


Vanaf maandag 11 mei mag er weer getennist worden! Het RIVM en de KNLTB hebben hiervoor richtlijnen opgesteld. Op het park hangen op diverse plekken posters met de regels. Hieronder vatten wij de richtlijnen samen en geven wij aan wat deze voor jou als tennisliefhebber betekenen. 

Bij binnenkomst van het park
Bij het toegangshek hebben wij een dispenser met desinfectiemiddel geplaatst. Voordat je het park betreedt ben je verplicht om je handen daarmee te ontsmetten.

Alleen enkelen is toegestaan
Vanaf 11 mei mag er alleen geënkeld worden. Dubbelen is nog niet toegestaan, maar kan mogelijk binnenkort wel weer. Hierover zijn wij nog in gesprek met de gemeente. Zodra er meer duidelijkheid is over het spelen van dubbelspel, laten wij dit weten. Kom je uit hetzelfde huishouden? Dan mag je nu al wel dubbelen. 

Wisselen van helft
Het wisselen van baanhelft doe je met de klok mee, zodat je elkaar niet hoeft te passeren.

Gebruik geen scorebord
Het gebruiken van het scorebord is niet toegestaan.

Geef elkaar geen ‘high-fives’
Vermijd fysiek contact. Geef elkaar daarom geen ‘high-fives’.

Gebruik van bankjes
Als je even wilt rusten, dan kun je op een bankje gaan zitten. Je zit alleen op een bankje, niet samen. Wij zorgen ervoor dat de bankjes ver genoeg van elkaar af staan.

Drinken tijdens het tennissen
Je mag tijdens het tennissen alleen door je zelf meegenomen drankjes/water drinken.

Kantine en terras gesloten
De kantine blijft tot 1 september gesloten. Het is niet toegestaan om de kantine te betreden. Ook het terras is gesloten. Wij zetten de kantine en het terras af met lint.

Gebruik kleedkamers en toiletten
Je mag geen gebruik maken van de kleedkamers. De toiletten mag je wel gebruiken, maar alleen in hoge nood. Probeer zoveel mogelijk van tevoren thuis naar het toilet te gaan. Tussen de toiletten en de kleedkamer plaatsen wij afzetlint.

Gebruik je eigen materialen
Neem je eigen tennisracket en tennisballen mee! Het is belangrijk dat je je tennisballen markeert, zodat ieder zijn of haar eigen ballen blijft gebruiken tijdens het tennissen.

Alle banen bezet?
Zijn alle banen bezet? Dan mag je het park betreden om af te hangen. Daarna wacht je buiten het hek tot je aan de beurt bent. 

Ben je klaar met tennissen?
Dan verlaat je het park. Blijf niet hangen voor een gezellig praatje. We moeten er met elkaar voor zorgen dat het aantal mensen op ons park beperkt blijft.

De tennismuur gebruik je alleen
Wil je een balletje tegen de tennismuur aan slaan? Doe dit alleen! Kinderen t/m 12 jaar mogen wel met meerderen tegelijk de tennismuur gebruiken.

Tennisles
Op vrijdagmiddag 15 mei starten de tennislessen voor de jeugd weer. Ook voor de lessers zijn er richtlijnen: de groepsgrootte voor kinderen t/m 12 jaar is onbeperkt. Zij hoeven zich, met uitzondering van de tennisleraar, niet aan de anderhalve meter afstand te houden. Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 lessen in groepen van maximaal vier personen en houden zich aan de anderhalve meter afstand. Bij gebruik van materialen van de club zorgt de tennisleraar ervoor dat deze na gebruik worden gedesinfecteerd. De lessers zijn maximaal vijf minuten voorafgaand aan de les aanwezig op het park en verlaten het park direct na afloop van de les.

Publiek niet toegestaan
Er mag geen publiek komen kijken op het park. Ook geen ouders die willen kijken bij de tennisles van hun kind. Kinderen worden afgezet op het parkeerterrein en daar weer opgehaald. 

Nieuwe tennisleraar
We hebben de samenwerking met tennisschool Koning beëindigd en zijn blij dat we Erik van der Laan mogen verwelkomen als nieuwe tennisleraar! Lijkt het je leuk om weer tennisles te nemen? Dat kan! Erik gaat bij ons lesgeven op de donderdag- (bij voldoende aanmeldingen) en vrijdagavond. Denk er alvast over na of je wilt gaan lessen. Op heel korte termijn komen wij met meer informatie over aanmelden.

Toernooien en competities
Het is op dit moment nog niet bekend wanneer toernooien en competities weer opgestart kunnen worden. De KNLTB geeft hier volgende week meer informatie over.

Houd altijd anderhalve meter afstand!
Bij alles geldt: houd anderhalve meter afstand tot elkaar! Geef elkaar de ruimte. Heb respect voor de hierboven genoemde richtlijnen. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar wij zijn blij dat we onze sport weer mogen en kunnen beoefenen!

Gemeente voert controles uit
De gemeente controleert steekproefsgewijs of de regels worden nageleefd. Houd je je niet aan de hierboven genoemde richtlijnen? Dan ben jij hoofdelijk aansprakelijk en komen eventuele boetes (van maximaal 4.000 euro) voor jouw rekening.

Heb je vragen?
Heb je vragen over de richtlijnen of zijn er nog zaken onduidelijk? Neem gerust contact met één van de bestuursleden op. 

Veel tennisplezier!